Kooiweg 6
5306 VT Brakel
T: 0418 - 673 646

Najaar 2015

Na een veelzijdige zomer met veel regen maar ook prachtige zomerse dagen is de herfst alweer zichtbaar. Koele nachten, schitterende herfstkleuren, vallend blad enz……In deze brief een aantal tuintips voor de komende periode. Wij wensen u veel leesplezier.

SAM_1000

 

Uitgewerkt?Nu het najaar is aangebroken wordt het onderhoud aan uw tuin minder. Dit neemt niet weg dat er nog van alles te doen is. Tuinstoelen kunnen worden opgeruimd, uw hagen moeten misschien nog een keer worden geknipt en niet te vergeten er kan weer volop blad worden geruimd. Wist u trouwens dat blad een uitstekende bescherming is tegen vorst? Het kan dus helemaal geen kwaad als er blad onder uw planten of struiken blijft liggen. Tevens is het najaar een prima periode om te planten of verplanten. Kortom er is nog van alles te doen! Hulp nodig? Onze vakbekwame hoveniers staan voor u klaar.

IMG_0933

 

Tips:

  • Verwijder regelmatig afgevallen blad van uw gazon. Bladeren die op het gazon blijven liggen houden licht tegen waardoor er bruine plakken kunnen ontstaan.
  • Heeft u een vijver? Blad in het water kan voor verzuring zorgen waardoor u in het voorjaar veel last zult hebben van alg. Haal het blad weg of span een net over uw vijver.
  • Bollen planten? Bollen hebben een koude periode nodig om tot volle bloei te komen. Plant deze daarom in het najaar.

 

Vorst/sneeuw:

  • Zorg dat u uw buitenkranen en beregeningssysteem tijdig zijn afgetapt.
  • Dek, exotische, (pot) planten af bij strenge vorst. Dit kan eenvoudig met een jute zak, noppenfolie, een oude deken enz.
  • Sneeuwval  terwijl bomen en struiken nog in het blad staan zorgt vaak voor uit elkaar gezakte struiken en gebroken takken. Door het grootste deel van  de sneeuw van de bomen of struiken af te schudden is dit voor een gedeelte te voorkomen.

 

 

 

 


‹ Terug