Kooiweg 6
5306 VT Brakel
T: 0418 - 673 646

De tuin wordt wakker!

Het voorjaar zit in de lucht en dat is te merken aan de natuur, dus ook bij u in de tuin ! De dagen worden langer de zon laat zich steeds meer zien en de vogels laten al goed van zich horen.
Is het u al opgevallen hoe groot de knoppen van de Magnolia zijn en dat verschillende struiken voorzichtig hun eerste groene blaadjes laten zien ?

tuinaanleg_02Wat echter ook opvalt zijn de planten of struiken die de winter niet goed hebben doorstaan en aan vervanging toe zijn. Het voorjaar is een uitstekende periode voor aanplanten van nieuwe planten en struiken.
Misschien is ook uw gazon aan een opknapbeurt toe. Mesten, verticuteren, bijzaaien, kortom er moet weer van alles gebeuren om een mooi groen gazon te krijgen. Laat u echter niet verleiden door het mooie weer en ga niet te vroeg aan de slag. Het voorjaar wil ons nog weleens verrassen met nachtvorst en een geverticuteerd gazon wordt daar niet beter van.

Lentekriebels of tuinkriebels?

Heeft u ook al weer zin om te genieten van de tuin en zijn de tuinkriebels aanwezig ? Heeft u plannen, wensen, vragen…, bel ons vrijblijvend en vraag naar de mogelijkheden, de ‘mannen’ van “De Plataan” staan ook dit seizoen weer voor u klaar.

Niet stil gezeten…

Tijdens de wintermaanden hebben wij niet stil gezeten.
Zo zijn er machines vervangen, de bestaande machine’s hebben een onderhoudsbeurt gehad en de messen van de maaiers zijn geslepen.
Voor hoveniers zijn de wintermaanden uitstekend geschikt om bij te scholen.
Zo is er individueel de herhalingscursus spuitlicentie gevolgd en heeft er een herhaling voor BHV plaats gevonden.
Gezamenlijk hebben we dit jaar voorlichting gehad van een ECO style adviseur m.b.t. bemesting. We hebben veel geleerd en zullen dit zeker toe gaan passen in de tuinen. En daar doet u uw voordeel mee!

 

tuinaanleg_03


‹ Terug